Velkommen til Lenkene.

Velkommen til Lenkene, og for deg noe nytt og kanskje litt skremmende. Hva skal de gjøre med meg her tenker du, blir det kjeft og en hårete pekefinger? Skal de ta fra meg alkoholen som har betydd så mye for meg i så lang tid? Nei, ikke får du kjeft, og ingen gir deg en hårete pekefinger. Vi tar ikke engang fra deg alkoholen, den må du selv velge bort. Det er en av de fine tingene med Lenkene, alt er frivillig. Du selv velger om du vil komme til oss, og det er bare du selv som bestemmer om du vil stans hos oss. Bestemmer du deg for å bli, ja da har du også selv tatt avgjørelsen om å sette alkoholen til side, og det er kanskje den største og viktigste avgjørelsen du noen gang har tatt. Ikke minst for deg selv, men også for de du har rundt deg. Og samtidig sier du ja til å ta i mot den hjelpa Lenkene kan gi deg i et fellesskap av likesinnede. De norske Lenker er en ideell organisasjon, startet av, og bestående av tørrlagte alkoholikere. Alle så har vi kommet som ny en første gang. Alle så har vi vært like spente på hva vi har begitt oss inn i, akkurat som du, for så å oppdage at de som allerede er der bare vil oss vel.

Som det står i Lenkenes formålsparagraf, det eneste Lenkene skal befatte seg med, er å hjelpe den alkoholsyke og tilfriskne, hvis han eller hun selv vil. Det er hele forutsetningen, at du selv vil slutte å drikke. Slik har det vært for oss alle, og de av oss som ville fikk også hjelp. Alle så har vi kommet til Lenkene for vår egen skyld, fordi vi hadde et alkoholproblem som vi ikke klarte å løse alene. Vi hadde vel kanskje ingen tro på i begynnelsen at Lenkene skulle klare å hjelpe oss, men nå sitter vi her, og det edrue. Lenkene har mye å tilby, vi må bare være villige til å ta det i mot. Her vil du treffe mennesker, noen som bare har vært med i noen uker, andre kanskje i 1-5-10-20, ja 30 år. De ville vekk fra alkoholen og har klart det. De var i samme situasjon som deg, men oppdaget hva likesinnede har å gi hverandre i et fellesskap av tørrlagte alkoholikere. Alkoholikeren kjenner alkoholikeren, vi snakker samme språk, vi har vært gjennom mye av det samme, mønsteret er likt, også når vi setter bort alkoholen. Vi trenger folk rundt oss som forstår oss, som kjenner alkoholikeren og dennes problemer. Og hvem skulle være bedre egnet til dette enn nettopp mennesker som har vært igjennom det samme som du selv, og som har klart å komme vekk fra alkoholen med likesinnedes hjelp. De menneskene finnes i Lenkene, det er bare om å gjøre at du gir deg selv sjansen til og oppdage det.

I Lenkene er det massevis av erfaring fra et liv med flaska, men det som er viktig i dag er at det er mange, mange års erfaring med et liv uten flaska. Og det er denne erfaringa du skal få lov å dra nytte av, hvordan vi skal klare dagen i dag og kommende dager uten alkohol. Du vil helt sikkert i begynnelsen, mange ganger, legge merke til at de som prater på møtene sier at de har det så godt, og at livet smiler til de fordi de har satt vekk flaska og blitt edrue. Dett kan de si fordi de i dag har noe å sammenligne med, fortida med flaska og det livet det ga, mot dagen i dag og hva livet gir uten flaska. Det er klart vi har det godt, uansett hvilke problemer vi ellers har. Det er ikke slik at livet blir problemfritt selv om vi setter bort flaska, men vi får muligheten til å se på problemene som løsbare, for det er nemlig de fleste problemer. Og uansett, det er ikke et problem her i livet som blir mindre av å drikke på det. Men alle som sier de har det bra, og at livet er godt, har brukt tid på å komme dit de er i dag. Og tida er viktig i denne sammenheng, en må ikke ha det for travelt. Alle har vi brukt lang tid med flaska før de kom til Lenkene, da er det viktig å la tida arbeide, også etter at flaska er satt bort. La tida arbeide for deg, da vil også du om ikke så alt for lang tid kunne reise deg opp på møtene å fortelle om hvor bra livet har blitt uten alkohol, sammenlignet med hvordan det var.

Du kommer aldri til å prate på møtene tenker du kanskje? Det har vi alle tenkt, også der er vi like. Men etter hvert som vi er med, og forstår hva vi er med på, og ser og kjenner at livet forandrer seg, da kommer også «løsta» til å dele denne gleden med andre. Men også her er det viktig å bruke tida, du blir ikke tvunget til og si noe, det må du føle for selv. Lenkene har et Idèprogram, bestående av 7 punkter, til å hjelpe seg med. Et program skrevet til den enkelte, og som forteller om hvordan den enkelt skal takle seg selv i hverdagen. Idèprogrammet, sammen med den erfaringa andre lenker sitter inne med, får du lov å dra nytte av på din vei til et nytt liv uten alkohol.

Vi kom til Lenkene for vår egen del, og har fått et liv uten alkohol, og er fortsatt i Lenkene for vår egen del. Men vi er her også for å hjelpe deg, vi vil gjerne at du skal få oppleve det samme som oss, et meningsfylt liv uten alkohol. Mulighetene har du her hos Lenkene, i et fellesskap av likesinnede, du må bare ville det selv.

Lenkekamerater ønsker deg velkommen til De norske Lenker.

 

Én kommentar til «Velkommen til Lenkene.»

  • Jeg har vært hos dere en gang før,greide meg lenge uten alkohol etter behandling på riisby,men desverre tok flaska overtaket igjen,jeg vil så gjerne bort fra det,men tør ikke komme for jeg sprakk,vil så gjerne ha hjelp,og vil bort fra dette helvete,kanskje jeg tar mot til meg og kommer….klem fra wenche

Legg igjen en kommentar

For redaksjonen